Opendeurdag en een hart voor onze kindjes…

 

Madeline De Stoffenmadam bestaat één jaar en dat gaan we vieren!

21 maart is het bij ons opendeurdag, en naast de festiviteiten gaat er ook een “Sew Along” door!

Een “goed doel” vinden om onze opendeurdag “nut” te geven, was niet moeilijk.

Zeven jaar geleden sloeg in onze familie het noodlot toe. Niet één,  maar twee keer in datzelfde jaar.

Op 19 april 2008 stierf Nathan, het zoontje van mijn zus, na een val van de trap. Nathan was 17 maanden oud. Hij viel met zijn nek op de onderste traptrede, waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen werd afgesloten. Nathan huilde nog even in de armen van de onthaalmoeder, waarna hij bewusteloos viel. In het ziekenhuis werd er onmiddellijk geopereerd en probeerden ze de zwelling in de hersenen te doen afnemen, maar het mocht niet baten. Nathan was hersendood… de wereld stond even stil.

Ualgasi_Nathan

Dat gebeurde allemaal op meer dan 6000 km van hier, mijn zus woonde toen in Canada met haar man. Halsoverkop werden de koffers gepakt en zijn mama en ik overgevlogen. En daar, tijdens de zwaarste periode uit ons leven, werden we op een fantastische manier opgevangen. Door buren, door collega’s, door het ziekenhuis en door de Funeral Home. Daar zagen we hoe weinig inzet er nodig is om een erg moeilijk periode net iets draaglijker te maken. Een kom warme soep, avondeten dat aan huis werd geleverd, een dekentje om onder te kruipen als we op bezoek waren bij Nathan in het Henry Walsh Funeral Home.

Volkomen vreemden, die ons het gevoel gaven dat we niet alleen stonden. Ondanks het immense verdriet, waren we enorm dankbaar.

Amper 6 maanden later viel Shanna, mijn oudste dochter, bewusteloos tijdens een ziekenhuisbezoek aan haar grootvader. Ze kwam niet bij en er werd onmiddellijk een CT-scan genomen. Pas een dag later, nadat ze werd overgebracht naar het Paola Kinderziekenhuis, hoorden we dat er iets ernstig aan de hand was. Wat precies, dat was niet duidelijk, maar “iets” in haar luchtpijp blokkeerde de zuurstoftoevoer naar de longen. Een gezwel? Een tumor? Shanna was op dat ogenblik nog geen zestien jaar oud, dat kon niet waar zijn!

Opnieuw stond onze wereld stil.

Er werden drie pogingen ondernomen om via een gastroscopie het gezwel te verwijderen, maar er bleven teveel “abnormale” cellen achter. Op 2 februari 2009 werd 2/3de van Shanna haar rechterlong verwijderd. Ze was net zestien geworden.

10947566_10205709334629655_892225591_n

Shanna verbleef meer dan drie maanden in het Paola Kinderziekenhuis in Wilrijk. Opnieuw zagen we hoe belangrijk het is om het verblijf aangenamer te maken, voor zowel de patiëntjes als voor de familieleden.  En hoe weinig daar eigenlijk voor nodig is. Ik blijf het verplegend personeel in het kinderziekenhuis eeuwig dankbaar: voor de kopjes koffie, voor het luisterend oor en voor de warme zorgen voor mijn kind.

Shanna stelt het goed nu, ze is volledig hersteld. En Nathan… Nathan is voor ons de mooiste ster aan de hemel.

Nu is het  tijd om iets terug te doen, voor het Paola Kinderziekenhuis. Maar vooral om al die patiëntjes en hun familieleden een aangenamer verblijf te bezorgen. En om de familieleden van de kindjes die het niet haalden, een troost te bieden. Dat hebben mensen ook voor ons gedaan, en daar denken we met een warm hart aan terug.

En dat gaan we doen op 21 maart!

Wij zorgen voor bubbels, veel lekkers, opendeurkortingen tot -50% en een cadeautje voor iedere klant!

Tussen 2 en 21 maart om 22 uur kan je ook meedingen naar de prijzen uit onze SUPERtombola! Bij iedere aankoopschijf van €25,00 (zowel in de winkel als in de webshop) krijg je een lotje! De winnaars worden bekend gemaakt aan het einde van de dag op 21 maart. Wil je extra kans maken? Geef je tips & advies om jullie nog beter van dienst te zijn door op onze facebook pagina! 

En we gaan met z’n allen naaien voor de patiëntjes van het Paola Kinderziekenhuis en hun broertjes en zusjes . Van 10 uur tot 22 uur kan je aan één van de tien naaimachines plaatsnemen en meewerken aan

–          kussentjes en dekentjes om de ziekenhuisbedden op te vrolijken

–          knuffeltjes om troost te bieden aan patiëntjes of hun broertjes en zusjes

–          warmtekussentjes

–          knapzakjes om oplichtende sterretjes in te steken

–          leuke slabbetjes

–          muziekcarrouselletjes voor de allerkleinste patiëntjes.

 

Ons doel? 100 pakketjes kunnen overhandigen aan het Paola Kinderziekenhuis op 25 maart! Gaat het ons lukken? Met jouw hulp?

bgHeader

Kom je mee naaien op 21 maart? Of heb je zin om thuis zelf al aan de slag te gaan? Help je mee om zoveel mogelijk mensen op te trommelen en mee te komen naaien en die kleine mensjes in het Paola Kinderziekenhuis een lach op hun gezicht te toveren? De mama’s en de papa’s een hart onder de riem te steken?

Laat alvast weten dat je erbij bent, deel ons evenement om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Wij, en de patiëntjes van het Paola Kinderziekenhuis in Wilrijk zijn jullie allemaal heel erg dankbaar! 🙂

Je kan ook al thuis zelf aan de slag gaan, of tijdens de openingsuren in ons atelier komen naaien. Op dagen dat er geen workshops staan ingepland kan je de ganse dag gratis gebruik maken van het atelier en onze naaimachines! 🙂

Laat je weten dat je erbij bent? Geef je een seintje op madeline@destoffenmadam.be ?

Liefs, Nancy x

 

36 comments

 1. Liliane says:

  Ik ga proberen om thuis een paar leuke dingen voor jullie initiatief te maken ( ik kan wel niks vast beloven vermits mijn papa terminaal is ) maar kan je me laten weten waar ik eventueel iets kan afgeven.

  Groetjes
  Liliane

 2. Miet Moermans says:

  Hallo, ik wil zeker mee doen van thuis uit.
  Als je een patroontje kan bezorgen dan zorg ik voor een hopelijk leuk resultaat 🙂
  Opsturen naar kantstraat 4 te Lier?

 3. Eveline says:

  Hoe lief is dat, maar moest ook Ff eerst slikken. …
  Nu ik kan wel een beetje naaien, maar lig dus met een gebroken been 🙁
  Is er mss toch iets da ik zou kunnen doen ?
  Ik hoor het heel graag dan !
  Alvast heel veel succes met de actie
  Grtjs Eveline

 4. SaSiBeau says:

  Zeer leuk initiatief

  Heb zelf een achterneef gehad die van zen 2 tot zijn 15 meer in als uit het ziekenhuis verbleef (kanker die hem fataal is geworden)

 5. Charlene Andries says:

  Hoi,

  Ik wil ook zeker meehelpen. zoals gezegd daarstraks ben ik niet zeker dat ik er ga raken maar ik wil zeker van thuis uit een en ander naaien en je bezorgen!

  groetjes en prachtinitiatief!

 6. Elixabete says:

  Hey, ik wil zeker iets naaien. Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Kan je me aub een mailtje sturen met concrete afspraken. Zorgen we zelf voor stof en vulling? Waar in Paola is het te doen?
  Prachtig dat je ondanks de drukte van je zaak toch nog oog hebt voor de noden van anderen.
  Groetjes,
  elixabete

  • madeline@destoffenmadam.be says:

   Hey Elixabete,
   de Sew Along gaat door bij mij in de winkel, in Lier. 🙂
   Je mag uiteraard zelf met je stofjes aan de slag, maar er ligt in de winkel ook erg veel sponsor materiaal dat gewoon afgehaald mag worden.
   Kom je meenaaien op 21 maart? Of ga je thuis al aan de slag?
   Heel erg bedankt! 🙂
   x

 7. inge cuypers says:

  Prachtig initiatief. Ik ben zelf kinderverpleegkundige. Heb mijn werk altijd enorm graag gedaan. Mis het enorm. Ben nu chronische pijn patiënt door versch. rug operaties en kan mijn beroep niet meer uit oefenen. Lang leve de morfinepomp. Als ik een goede dag heb kom ik zeker af maar zo onvoorspelbaar vandaar.. Moest het toch niet lukken wil ik thuis wel met beetjes wat maken. Stuur je me enkele patroontjes toe??
  cuypersinge@hotmail.com uit Vremde !

Leave a Reply